29 juli 2017

Dagvoorzitter

Bijeenkomsten en congressen zijn belangrijke middelen bij de samenwerking met de samenleving. Het is belangrijk dat deze bijeenkomsten op een oprechte en authentieke manier worden begeleid. Ik treed regelmatig op als dagvoorzitter, en zie het als mijn belangrijkste taak om een prettige sfeer te creëren, zowel op het podium als in de zaal. Ik heb het hart op de tong en gebruik humor in het presenteren, maar altijd met respect voor de sprekers en de mensen in de zaal.

Het liefste werk ik met de volgende stappen:

  • de opdrachtgever vertelt in een persoonlijk gesprek over doel, doelgroep, gewenst resultaat en de rol die de dagvoorzitter heeft;
  • de belangrijkste vraag voor mij is: Wat is ‘De Bedoeling’ van dit evenement? Waarom doe je dit? Wat wil je ermee bereiken? Wat nemen de bezoekers aan het einde van de dag mee? Die informatie bepaalt mijn rol en mijn taak als dagvoorzitter.
  • vanuit mijn kennis en ervaring met evenementen kom ik met op-en aanmerkingen om het evenement nóg succesvoller te maken;
  • ik lever een uitgeschreven script aan bij de opdrachtgever;
  • de opdrachtgever kan teksten wijzigen, zodat hij of zij op microniveau kan bijsturen;
  • sprekers die geïnterviewd worden krijgen van tevoren informatie over de vragen die gesteld worden, zodat ze zich hierop kunnen voorbereiden.

Het resultaat hiervan is dat er veel rust ontstaat bij de opdrachtgever, de sprekers en mijzelf als dagvoorzitter. En dat ziet de zaal meteen. Door deze ontspanning ontstaat er een informele, gezellige sfeer op het podium.

En er blijven genoeg momenten over waarop ik verrassend uit de hoek kan komen.

Tips bij het vinden van de juiste dagvoorzitter

Dagvoorzitter bij bijeenkomst ‘Medicijnresten uit Drents water’
22 maart 2018, Provincie Drenthe

Dagvoorzitter congres ‘Behandeling van patiënten met een laag IQ in de GGZ’, 24 mei 2018, Lunetten

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Interessant? Delen mag!