29 juli 2017

Teamcoaching

Wanneer je als organisatie of team ergens naartoe wilt, en er dingen anders moeten worden georganiseerd, dan gaat dat gek genoeg nooit vanzelf:

  • Er komt altijd gedoe bij kijken;
  • Soms zit er weerstand;
  • Soms is het oude gedrag teveel ingesleten;
  • Vaak kun je niet benoemen waar het probleem precies ligt;
  • Je weet vaak niet wat er nodig is om het proces beter te laten verlopen.

Ik hou van dat gedoe, van de onwennigheid en de onrust die verandering met zich meebrengt. Hoe meer tegenstrijdige belangen, hoe leuker ik het vind. Leg je deze allemaal op tafel, dan is het gemeenschappelijk belang eigenlijk ook meteen zichtbaar. En dat moment is onbeschrijflijk. Er gaat dan een zucht van verlichting door de ruimte.

De Bedoeling, de Why

Afbeeldingsresultaat voor why how what

In dit soort processen begin ik altijd met de vraag: “Wat is eigenlijk de bedoeling?” Waarom is deze verandering nodig? Of waarom is dit team of deze organisatie op aard? Door dit met elkaar te bespreken ontstaat er een gemeenschappelijk belang. Een gevoel van: we doen dit met elkaar en we hebben elkaar nodig. Vervolgens is het veel eenvoudiger om vanuit de bedoeling (de why) te bepalen wat je dan wil veranderen (What) en op welke manier (How) dat dan zou moeten. Als je met elkaar overeenstemming hebt over de bedoeling, de why, dan kun je veel eenvoudiger het kaf van het koren scheiden.

Ik geef diverse workshops over het vinden van je why, je toegevoegde waarde, de kracht van jou en je team. Lees verder onder Workshops.

 

Teamcoach

Als teamcoach ben ik in te zetten voor kleine en grote processen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de begeleiding van een dag of dagdeel, waarin een team met creatieve (en praktische) werkvormen met elkaar aan de slag gaat. Maar het kan ook gaan om een proces van verandering in organisaties. Grote ‘transformaties’ op het gebied van het sociaal domein of de Omgevingswet, bijvoorbeeld. Of eenĀ  cultuurverandering binnen een team of bedrijf.

Lees ook mijn blogs over cultuurverandering:

Nieuwsgierig naar wat ik voor jouw organisatie of team kan betekenen? Neem gewoon vrijblijvend contact op, via info@eline-faber.nl.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Interessant? Delen mag!